Om Teo

Teos mission

När jag skrev min bok, visste jag inte att jag skulle börja blogga om Teo och mig på en mer personlig nivå, där jag både skulle dela med mig av delar från vår vardag samt bilder på Teo och mig. Jag är ju av den åsikten att ju mer autentiskt, desto större genomslagskraft.

Men lite i taget kom insikten att andra föräldrar varken delade med sig av sina barns namn eller kön, utan hellre använde initialer och pronomenet hen.

Jag kände plötsligt att jag kanske gjort något över huvudet på Teo, utan att be om hans tillstånd eller godkännande. Det var aldrig meningen. Jag ville ju bara vara en autentisk röst för föräldrar med barn med behov samt unschooling-rörelsen – samtidigt som jag fortsätter kämpa för barns och ungdomars rättigheter.

Jag valde att göra det enda rätta och satte mig ner med Teo. Förklarade vad jag höll på med och varför det var så viktigt. Jag berättade som det var: att flertalet föräldrar till barn med behov hört av sig till mig och sagt att det jag skriver (både boken och blogginläggen) hjälper dem att förhålla sig annorlunda till barnen. Jag bad om ursäkt för att jag inte bett om lov, men att jag gjorde det nu: var det okej att jag skrev om oss (inte för personligt) och använde våra bilder?

Teos svar förvånade mig. Han blev väldigt uppspelt och menade på att det ju var helt fantastiskt att han, utan att ha ansträngt sig själv, på något vis lyckas uppfylla en mission! Han sade att om mina texter om honom kan hjälpa andra barn att få det bättre, får jag skriva hur mycket som helst och visa de bilder jag vill.

Så, bara så ni vet: Teo har gett sitt godkännande och nu är vi båda med på tåget!

dsc_1346

Annonser

En reaktion till “Teos mission”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s